Пак скандал в НС, но с признание: Вчера беше ненормален ден

Гърневски се извини за "червени боклуци", от БСП искат наказание
Обновена: 4 дек 2019 11:01 | 4 дек 2019 10:55, Камелия Цветанова
27
Пак скандал в НС, но с признание: Вчера беше ненормален ден
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Със скандал приключи извънредното заседание на парламента във вторник, със скандал започна и редовното на законотворците в сряда.

Размерът на минималната пенсия до такава степен нажежи страстите в Народното събрание вчера, че се стигна до преждевременното прекратяване на пленарното заседание. По време на дебатите "Воля", БСП и "Атака" се обединиха около предложението минималната пенсия да бъде 300 лева, а не 250 лева, каквото е това на управляващите.

Още по темата
Социалистите се разгневиха до такава степен, че обградиха парламентарна трибуна, а в залата се разнесе "червени боклуци", на което левицата с призив „оставка“.

Заради всичко това шефката на парламента Цвета Караянчева съобщи, че Спас Гърневски от ГЕРБ ще бъде наказан с порицание. Именно той беше автор на възгласа "Червени боклуци".

Гърневски днес се извини и призна, че си е позволил реплики, които не е трябвало да прави.

"Уважаеми колеги, вчера действително беше един ненормален парламентарен ден, когато се приема бюджета на страната. През целия ден бяхме свидетели на провокации и на обиди. Краят на парламентарния ден се случи нещо, което не бива да се случва в този парламент да бъде обградена трибуната на Народното събрание. Хора да призовават председателя да се отстрани от мястото, от което води заседанието. Това ме провокира и аз също си позволих реплики, които не трябваше да направя", каза той.

За БСП обаче това се оказа недостатъчно и социалистите поискаха Спас Гърневски да бъде отстранен за минимум едно заседание. Георги Свиленски се възмути, че най-скандалното в случая е, че Гърневски е член на Комисията по парламентарна етика.

"Ако аз вчера съм нарушил, а вероятно съм нарушил правилника, моля също да бъда наказан", призова той.

Павел Шопов от "Атака" отсече, че това, което се случва в НС не е парламентарна зрялост.

"Докога ще продължи тази детска болест на българския парламентаризъм, наказания, порицания", риторично попита той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
4
 
2
 
! Отговори
де бил преди 4 години
Ако имаше един по умен и по оправен нямаше Б.Б. десет години да Ви управлява, останалото е червени ....
20
2
 
3
 
! Отговори
Dinosaurus преди 4 години
До Активист на БКПХайде сега рецитирай за Корнелия Нинова. припомни, че тя е настоящият председател на БСП, а беше зам-министър от СДС. После дай за... Станишев, може и за Луканов, царство му небесно, който не загина "на барикадфите", а от Руската мафия...
19
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хубавото е, че това е бюджет на разобличаването на "патриотите" и ГЕРБ като лъжци и продажници
18
1
 
15
 
! Отговори
Активист на БКП преди 4 години
Спас Гърневски беше член на БКП ! Спас Гърневски написа ода във възхвала на комуниста Георги Димитров !!! След 10 ноември беше член на СДС ! После СПАС ГЪРНЕВСКИ стана член на НДСВ !!! Когато испанскивт комарджия си отиде ,СПАС ГЪРНЕВСКИ ста на член на ГЕРБ !!!И тоя човек говори за бо.луци...
17
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Karayancheva, Daritkova, bravo, zapazihte ogromnia razmer na bg detski mesechni levove za ogromnia broi deca na svitiadyhyi bg patriarha, vladikite, popovete, imamite, muftiite, hodjite, igumenite!
16
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Другарят Гърневски громи врага, тъй както е громил преди,Но и тогава и сегаЧервената боя личи.
15
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма начин хора които имат ниски доходи от пенсии и заплати да гласуват за управляващите!освен ако имат сериозно умствено заболяване
14
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Некакъв тука ми пише, че пенсионерите гласували за БСП!Абе Аланколу с тия пеенсии които им дават да не искаш за ГЕРБ да гласуват !!!
13
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен А бе, ти като си толкава умен и прозорлив, що не излезеш от анонимност? Може я кмет, я депутат да те назначат...
12
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Комунистът Спас Гърневски, бездарният придворен поет на Тодор Живков ли е скандирал тези неща ?
11
4
 
12
 
! Отговори
До 12 преди 4 години
А извънземните да не спират и те да ви пречат злонамерено? Гербаджийска тъпота!
10
2
 
11
 
! Отговори
Избори! преди 4 години
Това, че същества като Гърневски, пропити единствено с омраза, заради някакви си минали собствени неблагополучия, са попаднали в НС, показва, че то не върши работа и трябва да се разпусне. Освен това така наречените ОП не представляват никого, те предадоха и продадоха избирателите си и трябва веднага да бъдат изгонени от там.
9
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бекапарите влязоха в сайта и почнаха да слагат минуси , о да сега имат почивка 30 мин-----Откакто БСП нямат пари за ***, Нинова ги е впрегнала всичките на Позитано в почивките да тролят и да обясняват как ГЕРБ не ги бива и са докарали България до просешка тояга. И това Нинова го прави не защото и пука за хората, а да се добере до властта да може да напълни с кражби партийната каса.
8
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бекапарите влязоха в сайта и почнаха да слагат минуси , о да сега имат почивка 30 мин .
7
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Колко пъти да казвам , че Нинова е опасна за националната сигурност вчера пак наточиха рогата си .
6
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Точно тази палачинка да обижда по този начин е перверзно.Поетът Гърневски писал стихове за възхвала на БКП, след това минал през СДС (БКП1), сега възхваляващ БМБ член на БКП и ГЕРБ (БКП2) ... жива перверзия.
5
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В тоя парламент едва ли има повече от 10 човека които да не са пребоядисани комунисти и бивши членове на БКП.
4
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нинова ще докара българия до война
3
23
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
2/3 от тия пенсионери гласуват за БСП и затриват държавата вкарвайки крадливите комунисти във властта. Та Корнелия да им плаща ако иска и по 400 лева минимална. Като спрат да гласуват за БСП и тая "партия" изчезне завинаги от политическия хоризонт, чак тогава може да започнат да получават нормални пенсии.
2
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тия дето раздават парите за увеличение на пенсии и помощи, казаха ли от къде ще ги вземат?За да си вземем и ние с един приятел.